The Boerboel

The Boerboel

Introduksjon

Boerboelen er en selvsikker hund som hverken er nervøs eller skvetten, og vil ikke bite av frykt. Enhver Boerboel-eier vil kunne bekrefte at en Boerboel er i stand til å gjenkjenne frykten din. Boerboelen knurrer som en løve og beskytter med livet som innsats. Aristoteles navngav forfedrene til disse hundene: Leontix (sønner av løver). Romerne trodde at disse hundene ble skapt ved å krysse en hund og en løve.

Om rasen Boerboel

Om rasen Boerboel

Boerboelen bør kvalifisere seg som din beste venn. Han burde vite når du godkjenner eller avviser en person og deler dine følelser. Rasen er utviklet for å være helt rolig rundt venner og familie, ikke hyper eller aggressiv, men likevel en intelligent og lojal følgesvenn som er villig til å gi sitt liv for familien. Boerboelen vil godta hele familien og ikke bare én person som sin herre, fordi de føler at deres primære plikt er å respektere og beskytte dere alle. Boerboels er gode ledsagere for barn, han er et barns venn og lekekamerat. Det har blitt fortalt mange historier om at en Boerboel tilbrakte time etter time med å vokte en liten baby i en barnevogn. Han føler at hele familien tilhører ham, og hans eneste formål er å beskytte dem, med livet hans, om nødvendig...

Rasens historie

Rasens historie

Boerboelen ble utviklet i Sør-Afrika for over 400 år siden fra rasene Bullenbijter og Barenbijter, hunder kjøpt av nybyggere på begynnelsen av 1600 -tallet. Disse hundene ble avlet til ur-raser, originale bulldogger og mastiffer introdusert av engelske nybyggere på 1800-tallet. Bare de hardeste hundene ble avlet på, og enhver hund som ikke var tøff nok, overlevde ikke. Dette førte til økningen av mastiff-type hunder som ble brukt av boerne (bønder). Disse hundene ble opprinnelig brukt til jakt, storfearbeid og vokt av gården/familien, men nylig har de hovedsakelig blitt brukt som vakthunder. Navnet Boerboel betyr ''Bondens hund''.

Sterk, men kjærlig hånd

Sterk, men kjærlig hånd

Den sørafrikanske kennelklubben - Kennel Union of South Africa (KUSA), 1891 - har to nasjonale raser, Boerboel og Rhodesian Ridgeback. De har noen forfedre til felles.